اگر دوران بارداری را تجربه میکنید مسلماً بدن شما دستخوش تغییرات زیادی میشود. یکی از این تغییرات که به تغییرات هورمونی نیز معروف است رشد موهای ناخواسته در بدن خواهد بود. بهطورکلی در دوران بارداری هورمونهای بدن شما در بالاتر حد خود قرار میگیرند که بر چرخه رشد طبیعی موهای بدن شما تأثیرگذار است.
در طول نه ماه بارداری بسیاری از زنان شروع به رشد مو در مکانهایی ناخواسته چون صورت، گردن، شکم و یا سینهها خواهند کرد. حال سؤال اینجا است آیا لیزر موهای زائد در بارداری برای زنان عوارض دارد یا خیر؟ برای پاسخ به این سؤال و توصیههای پزشکی قبل از انجام خدمات لیزر موهای زائد بدن با بهترین دستگاههای لیزر با ما همراه باشید. لازم به ذکر است درصورتیکه نیاز به مشاوره رایگان پزشکی دارید میتوانید از طریق شمارههای درجشده در سایت با کلینیک طب فروغ سحر با ما در ارتباط باشید.

بارداری چه تأثیری بر رشد موهای زائد دارد؟
زمانی که دوران بارداری را سپری میکنید به جرات میتوان گفت احساس میکنید که دیگر خودتان نیستید برخی از زنان به مدت 9 ماه از هیجان و شادی میدرخشند درحالیکه برخی دیگر از تغییرات شدید خصوصاً تغییرات هورمونی در بدنشان راضی نیستند. بیشتر تأثیرات و تغییرات هورمونی در بدن زنان باردار در سهماهه دوم حاملگی رخ میدهد و همین تغییرات باعث خواهد شد موهای زائد در بخشهای مختلف بدن افزایش یابد.
به این علائم نیز در دروان حاملگی پرمویی یا همان هیرسوتیسم نیز میگویند. مشکل پرمویی در زنان باردار فقط و فقط به خاطر نوسان هورمونی است؛ اما جالب است بدانید این مشکل پر مویی در دروان بارداری چندان پایدار نیستند و ممکن است 6 تا 9 ماه پس از دوران بارداری و زایمان چرخه رشد موهای زائد به حالت طبیعی خود بازگردند.

آیا در دروان بارداری یا حاملگی میتواند لیزر کرد؟
بسیاری از پزشکان متخصص و بیشتر کلینیکهای زیبایی، لیزر را برای زنان باردار توصیه اکید نمیکنند. دلیل آنها بیشتر به خاطر این است که جانب احتیاط را رعایت نمایند؛ اما بهصورت کلی بهغیراز زنان باردار انجام خدمات لیزر با استفاده از بهترین دستگاه لیزر موهای زائد ازجمله دستگاه الکساندرایت برای اکثر افراد هیچگونه عوارض جدی نخواهد داشت و تنها عوارض موقت و شایعی که ممکن است تجربه کنند شامل قرمزی و تحریک ناحیه لیزر شده خواهد بود که پس از چند روز نیز بهطور کامل از بین خواهد رفت.
آیا لیزر موهای زائد بر روی جنین خطرناک است؟
بد نیست بدانید انجام خدمات لیزر با استفاده از بروزترین دستگاهها به دلیل اینکه از اشعه غیر یونیزه یا پرتوهای غیر یونیزان (غیر یونساز) بهره میبرند قدرت کافی یونیزه کردن ندارد. زمانی که از بهترین دستگاههای لیزر در دروان حاملگی استفاده میشود به دلیل گرمای تولید ناشی از اشعه لیزر موهای زائد و فولیکول مو از بین رفته و بهنوعی باعث حذف موهای اضافه شما در بدنتان خواهد شد اما این اشعه غیر یونیزه توانایی وارد شدن به عمق بافت و بهنوعی جهش سلولی در بدن را ندارند اما این احتمال وجود دارد که بهوسیله بافتهای ناحیه اطراف درمان جذب شوند.
اما اگر پس از مشاوره و توصیه پزشکی منعی برای لیزر در دروان بارداری وجود ندارد ممکن است مقداری درد و سوزش در ناحیه تحت درمان به دلیل حساس شدن و نازک شدن پوست خصوصاً در ناحیه شکم را تجربه نمایید. به همین دلیل استفاده از تکنیک جدید لیزر توصیه خواهد شد.
همواره به این نکته دقت کنید برای پیدا کردن یک کلینیک تخصصی لیزر و معتبر در نزدیکی خود از مشتریان و یا دوستان خود مشورت کنید. اگر افرادی را میشناسید که درگذشته رفع موهای زائد خود را تجربه کردهاند از آنها بخواهید تا مرجعی را به شما معرفی کنند تا انتخاب درستی داشته باشید. تصور نکنید که صرفاً به دلیل اینکه یک کلینیک خدمات حذف موهای زائد را تبلیغ میکند دارای اعتبار مناسبی است. بهصورت کلی انجام خدمات لیزر در مرکز زیبایی زمانی ایمن است که توسط تکنسینهای مجرب و دارای مجوز و گواهی معتبر انجام شود.

نکات مهم در لیزر موهای زائد دوران حاملگی
بااینکه بارها گفتیم انجام لیزر موهای زائد برای بدن افراد عادی هیچگونه خطری ندارد اما درصورتیکه در دروان بارداری این خدمات انجام شود برخی نکات مهم زیر بایستی قبل از انجام خدمات لیزر در نظر گرفته شود که در ادامه آنها را شرح خواهیم داد.
- تعداد جلسات لیزر هیچوقت دقیق نیست اما اینکه طولانی باشد محتملتر است. ممکن است بنا به برخی شرایط ویژه خصوصاً در زنان باردار جلسات لیزر تا پایان دوران بارداری نیز طول بکشد. در این صورت بدن فرد به دلیل تغییرات فیزیکی و رشد شکم به دلیل وجود جنین ممکن است بهسختی جابجا شود و این خود ممکن است بهنوعی برای افراد دشوار به نظر برسد.
- در دروان بارداری به دلیل حساس شدن و نازکش شدن پوست ناحیه شکم انجام لیزر ممکن است کمی دردناک به نظر برسد که این کاملاً طبیعی است. دلیل اصلی آنهم این است که چون معمولاً برای انجام لیزر از کرمهای بیحسی استفاده میشود اما برای زنان باردار این امر توصیه نخواهد شد.
- انجام خدمات لیزر اطراف سینه ممکن است کمی آزاردهنده باشد؛ زیرا از طرفی پوست این نواحی بسیار حساس بوده و در اثر لیزر ممکن است دچار قرمزی و تورم شود.
- در دروان بارداری به دلیل افزایش ملانین (رنگدانه) ممکن است پس از لیزر درمانی رنگ پوست تیرهتر شود.
آیا لیزر واژن یا لیزر بیکینی در بارداری خطرناک است؟
بهصورت کلی در مورد لیزر بیکینی مطالبی را توضیح دادیم اما به ناحیه اطراف سینهها و واژن ناحیه بیکینی نیز گفته میشود. لازم به ذکر است که در دروان زایمان این نواحی بسیار مؤثر است به همین دلیل ممکن است خصوصاً لیزر واژن و سینه در بارداری توصیه نشود.
آیا لیزر صورت در بارداری عوارض دارد؟
برخی از زیبا جویان عزیز سؤال میکنند آیا در دروان حاملگی میشود لیزر صورت انجام داد یا خیر؟ بهصورت کلی توصیه میشود برای رفع موهای زائد خود از روشهای سنتی در دروان بارداری برای حذف مو استفاده کنید.
آیا لیزر موهای زائد قبل از بارداری خطرناک است؟
بسیاری از عزیزان نیز این سؤال را در ذهن خوددارند آیا در دروان قبل از حاملگی انجام لیزر باعث نازایی خواهد شد یا خیر؟ برخی بر این باور هستند انجام لیزر در ناحیه تناسلی به دلیل آمیزشهای جنسی ممکن است خطرآفرین باشد درصورتیکه این فرضیه کاملاً نادرست است. اشعه ساتع شده ناشی از دستگاه لیزر تنها بر روی فولیکولهای مو تأثیر داشته و تنها رنگدانههای پوستی را هدف قرار میدهد اما به بافتهای داخلی بدن تأثیری نداشته و هیچ تأثیری برای روی نازایی نخواهد داشت.