یکی دیگر از انواع زگیلهای پوستی، زگیل موزاییکی است. زگیل موزاییکی زائده گوشتی و خوشهای است که معمولاً در کف پا رشد میکند. در علم پزشکی به زگیل موزاییکی کف پا زگیل پلانتار نیز میگویند. جالب است بدانید درمانهای مختلفی اعم از درمانهای سنتی و پزشکی برای از بین بردن زگیل کف پا یا همان زگیل موزاییکی پیشنهاد میشود ما در این مطلب به برخی از این درمانها اشاره کوتاه خواهیم کرد.

علائم اصلی زگیل موزاییکی چیست؟
اگر در کف پای شما یک برآمدگی گوشتی و خوشهای ظاهرشده و گاه بهصورت تکتک در نواحی مختلف پا ظاهر میشود این زائدهها طبق تصویر درجشده زگیل موزاییکی میگویند. متأسفانه برخی افراد زگیل کف پا را با پینه اشتباه میگیرند اما از علائم اصلی زگیل موزاییکی درد بهویژه هنگام راه رفتن خواهد بود.
بیشتر این زگیلها دارای نقاطی سیاهرنگ بر روی نوک برآمده آن بوده که درواقع نوعی رگهای خونی خواهد بود که در اثر فشار دچار خونمردگی خواهند شد. اندازه زگیلهای کف پا میتوانند بهاندازه دانه یک ذرت باشند. ریشه این زگیلها عمقی بوده لذا برای تشخیص دقیق میتوانید هم به پزشک مراجعه کرده و هم اینکه از علائم ذکرشده این زائده را تشخیص دهید.
درمان زگیل موزاییکی چه گونه است؟
جالب است بدانید تقریباً اکثر زگیلهای کف پا یا همان زگیل موزاییکی بهخودیخود از بین میروند اما روند ناپدید شدن آنها ممکن است طولانی باشد و گاه تا سالها مهمان پاهای شما باشند. به همین دلیل اکثر مردم تصمیم میگیرند به خاطر درد و ظاهر ناخوشایند آنها را زودتر از بین ببرند. زگیل کف پا و پاشنه یا همان زگیل پلانتار دارای روشهای درمانی مختلفی است که ما در این مقاله از سایت کلینیک طب فروغ سحر آنها را بهصورت جداگانه به شما عزیزان معرفی میکنیم.
درصورتیکه نیاز به درمان زگیل کف پا و پاشنه دارید میتوانید از طریق شمارههای درجشده در سایت با کارشناسان ما ارتباط بگیرید.
نکته: قبل از هر چیز خوب دقت کنید که زگیل کف پا را با پینه اشتباه نگیرید، زگیلهای پا معمولاً دردناک هستند اما به دلیل اینکه تحتفشار قراردادند ممکن است حالت برآمدگی خود را ازدستداده و شبیه پینه باشند؛ اما پینه در صورت فشار دادن دردی نخواهد داشت. لطفاً از سابیدن و از بین بردن زگیل با دست و یا هر ابزار دیگری اجتناب کنید زیرا امکان انتقال به سایر نقاط دیگر نیز وجود دارد.

درمان زگیل موزاییکی کف پا با اسید سالیسیلیک
اسید سالیسیلیک بهعنوان یک دارویی که در اکثر داروخانهها موجود بوده و کاربرد مصرف آن برای از بین بردن بیماریهای پوستی چون زگیلها خواهد بود. روش درمانی این دارو بهگونهای است که باعث لایهبرداری بافت پوستی خواهد شد. این دارو بهصورت پودر سفید مایل به زرد کمرنگ و بدون بو است که اگر میخواهید برای درمان زگیل استفاده کنید بایستی حالت پودری آن را استفاده نمایید. پزشکان از این ماده در درمان بسیاری از بیماریهای پوستی ازجمله آکنه، پسوریازیس، میخچه، شوره سر و خالهای گوشتی توصیه میکنند.
درمان زگیل موزاییکی با روش کرایوتراپی
کرایوتراپی یکی از درمانهای رایج و مؤثر در از بین بردن انواع زگیل خواهد بود. کرایوتراپی به معنا سرما درمانی است. در این روش زگیل کف پا در معرض نیتروژن مایع قرار میگیرد. این روش درمانی میتواند باعث افتادن زگیل از بافت پوستی شود. دقت کنید استفاده از روش انجماد زگیل کف پا کمی ممکن است دردناک باشد زیرا زگیلهای موزاییکی عمقی بوده و به همین دلیل پزشک متخصص ناچار است از چندین مرتبه درمان استفاده کند.
درمان زگیل موزاییکی با داروهای خوراکی
شاید یکی از پرطرفدارترین روشها استفاده از داروهای خوراکی ضد زگیل خواهد بود. یکی از داروهای خوراکی که برای درمان زگیل توسط پزشک متخصص توصیه میشود ممکن است داروی سایمتیدین باشد البته این دارو بیشتر برای مصرف موارد دیگر ازجمله جلوگیری از ترشح زیاد اسید معده تجویز میشود که در برخی موارد برای کاهش علائم زگیل مؤثر است.
درمان زگیل کف پا و پاشنه با لیزر
یکی دیگر از روشهای حذف زگیل موزاییکی استفاده از روش لیزر درمانی خواهد بود. جراحی زگیل با استفاده از لیزر یک درمان فوقالعاده سریع و کارآمد بوده که بهعنوان یک عمل سرپایی بهحساب میآید. مکانیسم عملکرد روش لیزر درمانی به صورتی است که اشعه لیزر بر روی بافت ویروسی یا بافت زگیل تابانده میشود و بافت موردنظر اشعه را جذب گرده و تبخیر میشود.
دستگاه لیزر برای درمان زگیل کف پا امروزه به حدی پیشرفت کرده که حالت مکشی داشته و عفونت ناشی از تبخیر زائدهها را به هوا و ناحیه اطراف منتقل نمیکند. به همین دلیل است که بیش از 90 درصد افراد به دنیا درمان زگیل با لیزر خواهند بود.
جراحی زگیل موزاییکی
گاهی اوقات با تشخیص و معاینه مستقیم پزشک به این نتیجه میرسیم که بایستی زائده پوستی تحت عمل جراحی قرار گیرد. درست است که از بین بردن ریشه زگیل توسط جراحی کاملاً موفقیتآمیز است اما بهعنوان یک روش تهاجمی شناختهشده و میتواند دردناک باشد و از طرفی باعث به وجود آمدن زخم در ناحیه مذکور خواهد بود.