بسیاری از زیباجویانی که به دنبال بهترین خدمات کاشت مو میباشند طبیعتاً بایستی در این مورد تحقیق کرده و تجربه سایر زیبا جویان را بررسی کنند؛ اما مهمترین اقداماتی که حتی پس از عمل کاشت مو میتواند بسیار مهم باشد این است که چگونه میتوان موهای خود را بعد از عمل کاشت تقویت کنیم. اگر علاقهمند به آشنایی با بهترین روشهای تقویت مو بعد از کاشت میباشید لطفاً با این مطلب از سایت کلینیک طب فروغ سحر با ما همراه باشید.

آشنایی با داروهای تقویت کاشت مو
ممکن است زیباجویان عزیز بنا به توصیه پزشک متخصص خود نیاز داشته باشند تا نتایج بهتر و مؤثرتری را از عمل کاشت طبیعی موی سر خود به دست آورند. لذا ممکن است برخی داروهای تقویتی برای فولیکولهای مو تجویز گردند تا موهای آنها علاوه بر رشد بهخوبی تغذیه شوند. در ادامه برخی از داروهای رایج تقویت مو را به شما معرفی میکنیم. لطفاً از مصرف خودسرانه این دورها بدون تجویز پزشک بپرهیزید.

داروی بیوتین
این دارو یک نوع داروی تقویتی برای رشد مو بهحساب خواهد آمد که بهصورت محلول در آب میباشد. ساختار مولکولی داروی بیوتین تقریباً شبیه به ویتامینهای گروه B بوده و بانامهای ویتامین H یا B7 نیز شناخته میشود. مصرف این دارو زیر نظر پزشک متخصص میتواند تأثیر بسیار خوبی برای تقویت موها داشته باشد و علاوه بر آن در رساندن مواد غذایی به فولیکولهای مو ضروری بوده و در فعالیتهای متابولیکی نیز نقش اساسی ایفا میکند. برای مصرف داروی بیوتین تاکنون عوارض خاصی گزارش نشده است.
مصرف ویتامین C
یکی دیگر از گروه ویتامینهایی که میتواند در رشد موهای شما تأثیر بسزایی داشته باشد ویتامین C خواهد بود. با توجه به اینکه بعد از عمل کاشت ممکن است برخی آثار التهاب بر روی پوست سر ایجاد شود معمولاً این نوع ویتامین برای التیام و درمان زخمها و یا التهابات پوست سر تجویز خواهد شد. مصرف ویتامین C باعث خواهد شد با بهبود پوست سر پایه اتصال پوست با فولیکولهای پیوند زدهشده بهخوبی جوشخورده و رشد موها سریعتر گردد.

مصرف ویتامین E
و اما یکی دیگر از ویتامینهایی که میتواند تأثیر شگرفی بر رشد تارهای موی شما داشته باشد ویتامین E میباشد. مکانیسم عملکردی ویتامین E بهگونهای است که از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد در سلولهای بدن همچون سلولهای مربوط به پوست سر جلوگیری کرده و درنتیجه از پوست سر شما در برابر برخی آسیبهای محیطی محافظت میکند. مصرف ویتامین E بر روی روند خونرسانی به بافت مو تأثیر بسیار مهمی داشته لذا فولیکولهای مو میتواند مواد مغذی بدن را برای رشد خود بهخوبی دریافت کنند.
داروی فولیک اسید
اسیدفولیک یا همان فولیک اسید سرشار از ویتامینهای گروه B میباشد. البته نام دیگر این مکمل دارویی را فولات نیز میشناسند. این دارو میتواند بر روی سیستم عصبی و همچنین خون تأثیر مثبتی داشته باشد.
دو مکانیسم اصلی که با مصرف داروی فولیک اسید میتوان دید این است که یکی باعث تقسیم سلولی میشود و دیگری به بلوغ گلبول قرمز کمک میکند همین امر کافی است تا سبب خونرسانی هرچه بهتر پیاز مو شود. لذا فولیک اسید از داروهای مکمل بسیار خوب برای رشد مو خواهد بود.
داروی زینک
داروی زینک را با نماد اختصاری ZN یا همان روی میشناسند. جالب است بدانید مکمل زینک بهعنوان یکی از داورهای لازم و ضروری بعد از آهن در بدن بهحساب میآید. زینک برای بدن خواص بسیار زیادی دارد اما یکی از مهمترین تأثیرات زینک بر بدن، روی رشد و سلامت پوست خواهد بود. جالب است بدانید یکی از عضوهای ساختاری در فولیکولهای مو زینک بوده لذا از مواد معدنی بسیار مهم برای رشد و تقویت مو بهحساب میآید.
قرص هیرویت
یکی از داروهای مکمل اصلی برای درمان ریزش مو و همچنین رشد موهای شما، قرص هیرویت خواهد بود. این قرص خود دارای مواد ریزمغذی زیادی ازجمله مس، روی، بیوتین، ویتامین B و برخی مواد مغذی دیگر بوده که علاوه بر تقویت موها باعث درخشندگی و افزایش ضخامت تارهای مو میگردد.

داروی ماینوکسیدیل
این دارو بایستی حتماً زیر نظر پزشک مصرف گردد زیرا مصرف خودسرانه آن در طولانیمدت و در صورت قطع ناگهانی میتواند اثر عکس داشته باشد. داروی ماینوکسیدیل در غلظتهای مختلفی عرضه میشود که بسته به نیاز زیباجویان در دوزهای مختلفی مصرف میگردد.
مکانیسم عملکردی این دارو بر روی عروق خونی است که در بیشتر اوقات موجب افت فشارخون میگردد اما میتواند باعث ضخیم شدن تارهای نازک مو گردد.
فیناستراید
این نوع دارو برای درمان ریزش موی سر خصوصاً در آقایان مورداستفاده قرار میگیرد. دلیل اینکه این دارو برای آقایان تجویز میشود ناشی از الگوی طاسی مردانه و یا آلوپسی آندروژنیک بوده که ناشی از افزایش هورمونهای مردانه است.

راهکارهای مهم برای تقویت پیاز مو بعد از کاشت
گاهی اوقات افرادی که اقدام به پیوند طبیعی موی سر خود با روشهای مختلف ازجمله کاشت مو به روش SUT و یا حتی کاشت مو به روش نیوگرافت مینمایند ممکن است حدوداً 4 ماه پسازاین عمل نتیجه دلخواه خود را مشاهده نمایند؛ اما روشهایی وجود دارد که به تقویت ریشه مو در مدتزمان کمتر بسیار کمک میکند. ما در ادامه این مطلب به معرفی روشهای مهم تقویت ریشه مو بعد از کاشت خواهیم پرداخت.
ماسک مو
استفاده از ماسک مو برای تقویت موهای شما بسیار لازم و ضروری است. ماسک مو بهصورت کلی فواید بسیاری دارد که شامل برخی مواد زیر است:
- درخشندگی، براق شدن مو و نرمکنندگی
- کاهش آسیب و شکنندگی موها
- رطوبت رسانی
- کاهش وز شدن مو
- بهبود سلامتی پوست سر
- تقویت موی سر
- کاهش آسیبهای ناشی از آلودگیهای محیطی و محصولات مو
و اما ماسک مو خود دارای مواد ریزمغذی بسیاری از ویتامینهای گروه B، ویتامینهای E، آنتیاکسیدان و اسیدهای چرب ضروری بوده که باعث تقویت رشد موهای شما خواهد شد.
تقویت ریشه مو با ورزش
برخی از ورزشهای هوازی ازجمله پیادهروی و یا تمرین با تردمیل میتواند به سیستم گردش خونی شما کمک بسیاری کند و از طرفی با توجه به اینکه در مواجهه مستقیم با اکسیژن قرار دارید اکسیژن زیادی به بافتهای زنده بدن میرسد. به همین دلیل هم گردش خون و هم اکسیژن میتواند به رشد و تقویت موهای شما کمک کند.
استفاده از روش مزوتراپی
مزوتراپی یکی از روشهای بسیار مؤثر برای تقویت ریشه مو بعد از کاشت خواهد بود. شما میتواند برای داشتن نتیجه حداکثری از کاشت حدوداً 4 ماه بعدازاین عمل اقدام به روش مزوتراپی نمایید. این روش با تزریق محلول ویژه از مواد مغذی به پوست سر تحریک رشد موها را سبب خواهد شد.

مواد غذایی مفید برای تقویت موهای کاشته شده
بدون شک علاوه بر موارد ذکرشده در بالا استفاده از رژیم غذایی مناسب میتواند در سلامتی و رشد موهای شما تأثیرات بسیاری داشته باشد. معمولاً پس از کاشت پزشک متخصص به شما توصیه میکند از هفتههای ابتدایی بعد از پیوند طبیعی موی سر از خوردن مواد غذایی چرب و نمکی پرهیز نمایید؛ اما در ازای آن میتوانید از مواد مغذی زیر استفاده نمایید.
- سبزیجات
- لبنیات
- حبوبات
- گوشتها که حاوی مقادیر زیادی از پروتئین
- اسفناج
- سیبزمینی