ما در این مطلب از سایت به معرفی روشهای برداشت خال و انواع خال ها خواهیم پرداخت، بهصورت کلی خال ها در علم پزشکی به تجمعی از سلولهای رنگدانه دار روی پوست میگویند که ملانوسیت نام دارند. خال ها معمولاً با نقاط تیره و یا رنگی خودنمایی میکنند از طرفی اندازه خال ها متفاوت است ممکن است بزرگ باشند و یا کوچک اما هرچه که باشند میتوانند در هر ناحیهای از صورت حتی گردن رشد کنند. امروزه به دلایل مختلفی در کلینیکهای زیبایی اقدامات لازم برای برداشت خال انجام میشود. اگر علاقهمند به آشنایی با انواع روشهای برداشت خال هستید با ما همراه باشید.

آشنایی با انواع خال ها
همانطور که بهصورت خلاصه در مقدمه این مطلب آورده شد. خال ها در علم پزشکی خوشههایی از سلولهای رنگدانه ای هستند که به آن ملانوسیت میگویند. ملانوسیت ها ممکن است در صورت، بازوها، شکم و یا حتی پاها به وجود آیند. بهصورت کلی اکثر خال ها بیضرر هستند و آسیبی به بدن نمیرسانند اما برخی خال ها هستند که بهعنوان خال های پیش سرطانی میگویند. اینگونه خال ها طبیعتاً نیاز به جراحی توسط پزشک متخصص خواهد داشت.
در حالت کلی خال ها به 4 نوع خال ملانوسیتیک، خال اپیدرمیک، خال بافت همبند و خال عروقی تقسیمبندی میشوند که دراینبین اکثر خال ها در دسته خال ملانوسیتیک خواهند بود. سعی خواهیم کرد نمونههای مختلفی از خال ها در یک مطلب جداگانه به شما شرح دهیم. در حال حاضر موضوع اصلی مطلب سایت کلینیک طب فروغ سحر در خصوص روشهای برداشت خال خواهد بود.

آشنایی با روش های برداشت خال
بهصورت کلی اولین و مهمترین اقدامی که بایستی قبل از برداشت خال انجام دهید این است که حتماً به متخصص پوست مراجعه نمایید. متخصص پوست با بررسی نوع خال شما و بیخطر بودن آن به شما بهترین روش برداشت خال را توصیه خواهد کرد. ازآنجاییکه روشهای برداشتن خالها با توجه به نوع هر خال متفاوت خواهد بود. لذا بهصورت خلاصه ما برخی از این روشها را در این مطلب معرفی خواهیم کرد که میتوانید بنا به توصیه پزشک یکی از این روشها را انتخاب نمایید.
برداشت خال با لیزر
در روش برداشتن خال به کمک لیزر از یک انرژی قوی نورانی برای از بین بردن ملانوسیت ها بهره میگیرند. برداشت خال با لیزر امروزه بهعنوان یک روش سریع و راحت برای حذف خال در صورت و هر ناحیهای از بدن است. خوبی این روش بهگونهای است که با استفاده از لیزر میتوان بهراحتی عمق خال را مشخص کرد و بهگونهای آن را از بین برد که دیگر احتمال بازگشت خال به صفر برسد. لازم به ذکر است اینیک روش غیر جراحی بهحساب میآید و قبل از انجام آن حتماً از بیحسی موضعی استفاده خواهد شد.
برداشت خال با عمل جراحی
روش جراحی خال بیشتر مناسب خالهای مادرزادی است و همچنین مناسب خالهایی است که عمق زیاد داشته و حتی از داخل آنها مو روییده است. البته تشخیص این روش بازهم بایستی زیر نظر پزشک متخصص انجام شود. اگر کاندید مناسبی برای جراحی خال بودید این روش مناسب خالهای گوشتی است.
از گذشته تا به امروزه روش جراحی خال همچنان مرسوم است. در این روش خال و مقداری از بافت پوستی شما برداشتهشده تا احتمال بازگشت آن بسیار کم شود. لازم به ذکر است درروش جراحی مسلماً جای زخم باقی میماند و به بخیه هم نیاز است.
برداشت خال به روش کرایوتراپی
روش کرایوتراپی یا بهنوعی سرما رسانی با استفاده از گاز نیتروژن بهعنوان یکی از روشهای برداشتن ضایعات پوستی بوده که در کلینیکهای زیبایی توسط دستگاه خاصی انجام میشود. کرایوتراپی بهنوعی به تکنیک سرد کردن و یا فریز کردن موضع موردنظر اشاره دارد. کرایو (فریز کردن) در درمان انواع خال ها ازجمله خال ملانوسیتیک، انواع زگیل و حتی میخچه بسیار کاربرد دارد. دقت کنید به دلیل ماهیت سرد کردن، روش تکنیک کرایوتراپی برای برداشتن خال دور چشم مناسب نخواهد بود.
برداشت خال به روش کوتر
روش کوتر با استفاده از دستگاههایی به نام الکتروکوتر انجام میشود. در این روش محل خال یا کمک حرارت از بین میرود. عروق خال در این روش بهطور کامل از بین رفته و بهنوعی جلوی رشد آن گرفتهشده و سلولهای زنده در این ناحیه از بین میروند. در برخی موارد این روش با روش الکتروسرجری اشتباه گرفته میشود.
برداشت خال به روش RF یا امواج مایکروویو
استفاده از روش RF برای حذف خال نیز امروزه بهعنوان یکی از بهترین روشهای برداشتن خال و همچنین بسیاری از زائدههای پوستی خواهد بود. روش RF را بانام روش رادیو فرکانسی میگویند که بهعنوان یک درمان مؤثر و سریع برای حذف خال خواهد بود. در این روش یک نوع امواج رادیویی با فرکانس بالا حدوداً 4 مگاهرتز به پوست تابیده میشود که باعث ایجاد یک گرمای بسیار اندک خواهد شد.
حس گرما در این روش بسیار کم بوده و باعث سوختگی پوست نیز نمیشود. در این روش خالهای پوستی رنگ خود را بهمرور ازدستداده و درنهایت پس از چند روز از بین میروند.
برداشتن خال با درمان خانگی
شاید بخواهید با استفاده از روشهای درمان سنتی اقدام به از بین بردن خال و یا زائدههای پوستی نمایید. جالب است بدانید علاوه بر روشهایی بالا روشهای خانگی دیگری نیز وجود دارد که برای از بین بردن خال استفاده میشود. البته دقت کنید برای هر خال از این روش استفاده نکنید شما بایستی این مورد را جدی بگیرید و حتماً برای تشخیص خال به یک متخصص پوست مراجعه نمایید.
برداشت خال با سیر: سیر علاوه برافزایش سطح ایمنی بدن خواص شگفتانگیزی در حذف خال دارد. کافی است سیر تازه را له کرده و آن را بر روی موضع موردنظر گذاشته و سپس آن را با یک پارچه تمیز محکم ببنید و حتماً یک شبانهروز آن را بر روی موضع نگهدارید. نبایستی توقع داشت با یک روز بشود نتیجه مطلوبی گرفت حتماً این روش را چندین روز تکرار کنید تا از نتیجه راضی باشید.
برداشت خال با گریپ فروت: شاید جالب باشد که بدانید آب گریپ فروت جادو میکند. بهتر است روزی چند مرتبه آب آن را بر روی خال بریزید با این روش احتمال محو شدن کامل خال وجود دارد.
برداشت خال با عسل داغ: جالب است بدانید یکی دیگر از روشهای خانگی درمان خال استفاده از عسل داخل و ماساژ آن بر روی موضع است. بهتر است این روش را چندین مرتبه تکرار کنید تا محو شدن خال را مشاهده کنید.