ممکن است بارها کلمه آلوپسی آندروژنیک را شنیده باشید اما منظور از آلوپسی آندروژنیک یا الگوی طاسی مردانه چیست؟ آلوپسی نوعی ریزش مو است که به دلایل مختلف ازجمله تغییرات ژنتیکی و یا هورمونی رخ میدهد این حالت یک بیماری بهحساب نخواهد بود لذا ممکن است هم در مردان و هم در زنان این مشکل به وجود آید. ما در این مطلب از سایت کلینیک طب فروغ سحر به تشخیص و درمان آلوپسی آندروژنیک خواهیم پرداخت.

منظور از آلوپسی آندروژنیک چیست و دلایل آن چه میباشد؟
بهصورت خلاصه در ابتدا این مطلب این مشکل را شرح دادیم اما برای کسب اطلاعات بیشتر بد نیست بدانید آلوپسی یا همان الگوی طاسی فقط مختص آقایان نمیباشد این مشکل حتی ممکن است برای بانوان عزیز نیز رخ دهد. گاهی اوقات این مشکل بهصورت جزئی بوده و گاهی اوقات به سمت طاسی سر پیش میرود. شکل ریزش مو در آلوپسی اندروژنیک معمولاً در مردان و زنان متفاوت است.
در مردان از نواحی جلوی سر و اطراف سر ریزش آغاز میشود اما در زنان تقریباً ممکن است بخشهای مختلف سر تحت تأثیر قرار گیرند. اما دلایل مختلفی میتوان در تشدید این مشکل تأثیرگذار باشد که بهصورت خلاصه در ذیل توضیح میدهیم.
عوامل ژنتیکی و محیطی
یکی از مهمترین دلایل ریزش مو با الگوی طاسی در مردان و زنان افزایش هورمون مردانه و یا آندروژن خواهد بود. البته گاهی اوقات الگوی طاسی مردانه که در آقایان رخ میدهد ممکن است به دلال مختلفی ازجمله بیماری عروق کرونر قلب و یا حتی مشکلات مربوط به پروستات باشد. در زنان نیز تغییرات هورمونی آندروژن (تستوسترون و مشتقاتش) چرخه رشد مو را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
اما در حالت کلی 3 حالت برای آلوپسی آندروژنیک رخ خواهد داد که شامل موارد زیر است:
- حالت اول: تارهای مو کوچک میشود و بهتدریج نازک میگردند.
- حالت دوم: نازک شدن موها روی تاج کاملاً مشهود خواهد بود.
- حالت سوم: متأسفانه وارد مرحله طاسی سر میرسد.

آلوپسی آندروژنیک در چه سنی رخ میدهد؟
یکی از مهمترین سؤالاتی که ممکن است برای شما پیش آید این است که این مشکل معمولاً در چه سنینی رخ خواهد داد. ازآنجاییکه این مشکل معمولاً در اکثر انسانها رخ می هد اما طی بررسیهای پزشکی صورت گرفته در سنین 40 تا 50 سالگی الگوی طاسی خود را نشان خواهد داد. هرچند ممکن است افراد در سنین پایینتر دچار این مشکل شوند اما بسیار درصد کمی خواهد داشت.
لذا ممکن است در برخی سایتها آلوپسی اندروژنیک را در سن 20 سالگی معرفی کنند درصورتیکه بعید به نظر میرسد و جای هیچ نگرانی نیست و همانطور که گفتیم این اتفاق نادر خواهد بود.
روش تشخیص قطعی آلوپسی آندروژنیک
یکی از مهمترین راههای تشخیص این مشکل نازک شدن تارهای موی سر خواهد بود؛ بنابراین اگر حس کردید که تارهای موی شما نازک شده است میتوانید این مشکل را با یک پزشک پوست و مو مطرح کنید.
گاهی اوقات ممکن است دلایل کم پشت شدن موهای شما مختلف باشد لذا ممکن است پزشک متخصص تشخیص دهد که شما آزمایش خون دهید زیرا در آزمایش خون با مشخص شدن برخی مواد ضروری و کمبودهای بدن میتوان به درمان آلوپسی آندروژنیک کمک کرد.

درمان آلوپسی آندروژنیک و ریزش مو
همانطور که گفتیم این مشکل درجات خاصی دارد اما زمانی که همچنان به طاسی سر نرسیده باید میتوانید از درمانهای مختلف اعم از درمانهای دارویی و یا حتی کاشت مو استفاده کنید.
کاشت مو یکی از سریعترین روشهای درمانی برای ریزش مو و آلوپسی با درجات خفیفتر خواهد بود. کاشت طبیعی مو سر همانطور که قبلاً در مطالب گذشته ذکر کردیم با روشهای مختلف و دستگاههای متفاوتی انجام میشود و هرچه تکنیکهای کاشت بهتر و بروزتر باشند نتایج درمان پیوند طبیعی و رشد موهای سر طبیعیتر و بهتر خواهد شد.
در کلینیک کاشت موی طب فروغ سحر انواع تکنیکهای مختلف و بروز انجام خواهد شد لذا جهت تماس با کارشناسان ما میتوانید با شمارههای درجشده در سایت با ما در ارتباط باشید.
درمانهای دارویی برای آلوپسی آندروژنیک
همانطور که گفتیم اگر درجات ریزش موی سر شما در این مشکل کم و یا خفیف باشد شما میتوانید از برخی درمان دارویی زیر نظر پزشک متخصص کمک بگیرید. ما در ادامه به معرفی برخی داروهای درمان الگوی طاسی خواهیم پرداخت.
داروی ماینوکسیدیل
استفاده از داروی ماینوکسیدیل در درمان ریزش موی سر و کم پستی بسیار مؤثر است. این دارو در اصل زیر نظر FDA تولید و عرضهشده است. این دارو به اشکال مختلفی در داروخانههای سراسر کشور عرضه میگردد و بر روی نواحی کمپشت مو زده میشود و در طولانیمدت باعث رشد و رویش مجدد موها و بهنوعی ضخیم شدن تارهای مو خواهد شد.
داروی فیناستراید
این دارو درواقع مخصوص ریزش مو در آقایان خواهد بود و معمولاً توسط پزشک برای بانوان تجویز نخواهد شد. زمانی که ریزش موی آندروژنیک ناشی از تغییرات هورمونی باشد ممکن است پزشک متخصص بنا به تشخیص خود از این دارو نیز استفاده نماید. این دارو در آندروژن بدن تأثیرات مختلفی میگذارد.
البته بایستی بدانید موارد مصرف این دارو فقط مختص ریزش مو نیست ممکن است برای درمان جوش نیز استفاده کردد. این دارو ادرارآور است اما حافظ پتاسیم در بدن خواهد بود.

کاشت مو به روش SUT
بهطورکلی کاشت مو به این روش را میتوان تنها در یک جلسه نیز انجام داد و بنا به تشخیص پزشک حتی میتوان در یک جلسه بیش از 5000 فولیکول مو را از بانک مو به ناحیه اهدا شونده انتقال داد.
بهترین روش درمانی در آلوپسی اندروژنیک
در بین تمامی موارد ذکرشده اعم در درمان دارویی، بصری و غیره، کاشت مو یکی از بهترین روشها خواهد بود که مزایایی بیشماری خواهد داشت. ما در ادامه این مقاله به معرفی مزایا آن میپردازیم.
مزایای کاشت مو در آلوپسی آندروژنیک
شما زمانی که اقدام به تصمیم در مورد کاشت مو میکنید در کنار آن بد نیست در مورد مزیتهای این روش نیز اطلاعات کسب کنید.
- با کاشت موی سر شما هیچ عوارض تهدیدکنندهای برای سلامتی ندارید.
- روش کاشت بهعنوان بک روش دائمی و فوقالعاده سریع است.
- کاشت طبیعی موهای سر نیز میتواند قابل رشد بوده و رضایتبخش باشد.
- این روش درمانی نیازی به هیچ نوع داروی خاص و یا بیهوشی نخواهد داشت.
- استفاده از تکنیکهای جدید کاشت هیچگونه درد و خونریزی نخواهد داشت.
سخن پایانی
در این مطالب ما شما را با آلوپسی آندورژنیک آشنا کردیم و متوجه شدیم این مشکل یک بیماری نیست و در اثر دلایل مختلفی ا جمله مشکلات هورمونی و یا برخی موارد محیطی میتواند رخ دهد. البته برخی دلایل دیگر میتواند تشدیدکننده این مشکل باشد.
برای مثال اگر شما رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید و از مواد ریزمغذی بهخوبی استفاده نکنید طبیعتاً مواد مغذی به موهای شما نیز کمتر رسیده و میتواند مستعد تشدید این مشکل شود. برخی موارد ازجمله کشیدن قلیان و سیگار میتواند در این مورد تأثیر منفی داشته باشد.